cropped-sigla-finala-2023-2.jpeg

             COLEGIUL ECONOMIC „REGELE MIHAI I"  BUZĂU

#Evenimente

22 martie  2023

ZIUA MONDIALĂ A APEI

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită pe 22 martie, propune conștientizarea cu privire la gestionarea durabilă a resurselor de apă.
Elevii clasei a XI a I au venit în sprijinul acestei acțiuni prin prezentarea propriilor idei referitoare la metodele de reducere a consumului de apă, ținând seamă de contextul european. 

    Detalii aici

ziua mondiala a apei

6-10 martie  2023

SEED - Sustainability and citizenship the education challenge for the future

In perioada 6-10 martie 5 elevi (Călin Izabela, Florea Rebeca, Oprescu Bianca, Ciocan Ștefan, Neagu Andrei) însoțiți de doamna directoare Geta Burducea și de coordonatorul de proiect Cătălina Poștovei participă la o mobilitate de proiect în Terceira/ Azores.

    Detalii aici

proiect

20 - 25 februarie  2023

OUR GREEN HABITS - acreditare Erasmus

(mobilitate Kalamata, Grecia)

     Ziua 5

     Ziua 4 

    Ziua 3

     Ziua 2

     Ziua 1 

green

16 februarie 2023

Elevii Colegiului Economic au citit ”cărțile vii” despre viitoarea profesie

(a unsprezecea ediție a acivității Biblioteca Vie)

     

Joi,16 februarie, elevii Colegiului Economic Buzău au citit 16 „cărți vii” care poate le-au schimbat viața. O bibliotecă vie și o șansă pentru 100 de elevi din clasele a XII a de a afla tot ce vor despre profesia dorită.

Aflata la a unsprezecea ediție, Biblioteca Vie de anul acesta a reunit pe rafturile ei 16 de cărți dintre cele mai interesante:Moroianu Constantin, Subinspector de Poliție Crăciun Gabriela, Vârlan Antonia, Plt. Adj. Goia Romică, Plt. Adj. Frățilă Sorin, Plt. Adj. Ioniță Cristian, Budău Robert, Alixăndrică Ștefania, Necula Alexandru, Mărunțiș Andrei, Cîrlomăneanu Alexandru, Bădeanu Elvira, Stoicescu Angela, Ipate Adina, Guță Laura, Filip Daniel.
Fiecare „carte” a avut o poveste personală, fiecare carte a prezentată o profesie. Elevii au „citit” despre ce înseamnă să fii: funcționar bancar, economist, ofițer, polițist, antreprenor, manager, statistician asistent social. Cei peste 100 elevi participanți la întrebări și la răspunsuri legate de profesie pe care și-o doresc în viitor.
„Bibliotecari” în Biblioteca Vie au fost anul acesta: Lucia Olteanu, Cătălina Ileana Poştovei, Măriuca Vali Budău. Sunt cele care au ales cu multă grijă cărţile şi au îndrumat cititorii.
biblioteca vie

30 ianuarie 2023

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală 

     Ziua Intenațională a Nonviolenței în școală a fost marcată la nivelul Colegiului Economic Buzău printr-o serie de activități în care au fost implicați numeroși elevi și cadre didactice. Dintre activitățile desfășurate amintim:

Violență și nonviolență în școlaă (IX F, prof. Anton A); Chestionar Violența în școală (X I prof. Filip D.); Atelier Nonviolența în școală (XII C, prof. Poștovei C.); Viața fără violență (X A, prof. Olteanu L.); Dezbatere Prevenirea și combaterea violenței în școală și societate (IX A, prof. Bodea E.); Nu, violenței! (IX G, prof. Chifan M.); Dezbatere Violența face victime, bunătatea prieteni (X D, Prof. Jungan G.); Cauze și soluții pentru combaterea violenței în școală (IX E, prof. Șerban C.); Dezbatere - Cauze ale violenței în școală (XII F, prof. Ștefănescu M.); Violența în școală - între pasivitate și agresivitate (IX D, prof. Ilie C); Stop Violenței! (X H, prof. Stan M.); Dezbatere fără violență (X G, prof. Mihai D.); Violența la școală și acasă - cauze și soluții de rezolvare (XI G, prof. Șoriga G.); Stop violenței în școală! (IX c, prof. Duca C.); Măsuri de prevenire și gestionare a formelor de violență în școală (IX J, prof. Anghel N.); Elementele violenței (XII E, prof. Budău M.); Violența în școală - cauze și soluții (IX B, prof. PAvel C.)

activitate

20 ianuarie 2023

MICA UNIRE

(activitate dedicată zilei de 24 ianuarie)

     "Mica Unire" a dat naștere unei mari dorințe în inimile elevilor și cadrelor didactice de la Colegiul Economic Buzău, care s-au UNIT într-o activitate dedicată acestei sărbători importante. Elevii clasei XII E au pregătit o scenă de teatru prin care au evidențiat momentul negocierilor purtate de Marile Puteri în vedere recunoașterii Unirii Principatelor și alegerea lui Al. I. Cuza, precum și o mică expoziție cu desene dedicate evenimentului.27 noiembrie - 3 decembrie 2022

CALM - Code to Access Labour Market 

(mobilitate Economska I Trgovacka Skola, Croația)

     Ziua 4 

    Ziua 3

     Ziua 2

     Ziua 1 

mica unire
CALM

21-22 noiembrie 2022

Lider European - NEXT GEN EU  detalii aici

     Young Romanian influencers and journalists

Ca urmare a câștigării competiției Lider European și a contribuției din Revista 22, un grup de elevi (Badea Georgiana, Ciocan Ștefan, Grigore Karina, Vătăşelu Daria) au fost invitați la Bruxelles, la sediul Comisiei Europene pentru o vizită de informare.

brux2

14-20 noiembrie 2022

Săptămâna Educației Globale detalii aici 

    Săptămâna Educației Globale, 14-20 noiembrie, a constituit o oportunitate nouă de a folosi limba engleză pentru a învăța despre lumea în care trăim.

Save our planet, We are citizens of the world, Learning English Is Fun, Let's find out more about the 17 UN SDGs, The threat of climate change – câteva dintre activitățile desfășurate de catedra de limba engleză.

07-11 noiembrie 2022

Acreditare Erasmus+           Anul I

Keep the Forest alive

     Ziua 1

     Ziua 2

     Ziua 3

     Ziua 4

     Ziua 5

Școala Ambasador a Parlamentului European

O zi EURODEPUTAȚI  detalii aici

     Ambasadorii juniori ai Colegiului Economic Buzău au "îmbrăcat" pentru o zi haina de euro deputați.

     În cadrul activității "Joc de rol-euro deputat" elevii și-au pus în valoare abilitățile de comunicare în public, de susținere și argumentare a unor propuneri de legi, precum și de negociere.

     Experiența interesanta i-a motivat pe ambasadori să creeze o activitate creativă si benefica pentru aceștia.

     Mulțumim, echipa #EPAS !                                      

1 noiembrie 2022

Lansare de carte detalii aici

    Elevii Colegiului Economic au avut o întâlnire mai puțin obișnuită - cu Cristina Centea, autoarea cărților Tableta și Castelul interzis (volum distins cu Premiul I în cadrul concursului de manuscrise Îndeplinește un vis - secțiunea literatura pentru copii)

11-16 octombrie 2022

SEED-SUSTAINABILITY&CITIZENSHIP, EDUCATION CHALLENGE FOR THE FUTURE

     Ziua 1

     Ziua 2

     Ziua 3

     Ziua 4

     Ziua 5

26 septembrie 2022

Premierea ASE București     detalii aici

   Cu prilejul deschiderii anului universitar 2022-2023, Colegiului Economic Buzău i s-a acordat Diploma de Excelență în semn de recunoaștere și apreciere pentru numărul mare de studenți ce urmează cursurile Academiei de Studii Economice  București și a calității pregătirii acestora.

La invitația domnului rector Nicolae Istudor, absolvent al Liceului Economic din Buzău, au participat la festivitate doamna director Geta Burducea și doamna profesor Măriuca Budău, absolventă ASE.

#ASE

    

ASE

26 septembrie 2022

Ziua limbilor Europei     detalii aici

   Ziua Limbilor a adus activități interesante pentru ambasadorii juniori si seniori ai Colegiului Economic Buzău. #scoalaambasador #ambasadorjunior #colegiuleconomicbuzau

    

ziua limbilor

21 septembrie 2022

Revolutions of Democration     detalii aici

     Un proiect de 10 zile Youth Exchange care se desfășoară în Kaunas, Lituania și reunește participanți din 5 țări – Lituania, Cehia, Croația, Macedonia de Nord și România pentru a crește gradul de conștientizare a participării la demers viața ocratică și încurajează implicarea activă în procesele civice și sociale.

Colegiul Economic Buzău participă la acest proiect cu o echipă formată din: Arsenie Eliza, Grigore Karina, Mănoiu Miruna, Maria Claudia, Lupașcu Rareș însoțiți de doamna profesoară Stancu Diana.

     Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, programul Erasmus+.

21 sept

20 septembrie 2022

Sesiunea națională de informare "Parteneriat, sustenabilitate, excelență, competențe verzi, digitalizare - cuvinte cheie pentru viitorul ITP"     detalii aici

     Sesiunea a reprezentat o oportunitate de diseminare a rezultatelor parțiale ale proiectului ”Asigurarea calității în educație și formare profesională” EQAVET-NRP-RO 2021– co-finanțat de Programul ERASMUS-EDU-2021-EQAVET-IBA.

      Colegiul Economic Buzău este parte activă a proiectului ca membră în rețeaua partenerială R4.

    

20 sept 2022

26 iulie 2022

SANA - despre bullyng și cyberbullyng în Broco/Sicilia    detalii aici

     SANA sau Skills for Alternative Network Approach a fost un proiect Erasmus ce avut loc în Brolo, Sicilia și la care au participat elevi (Adam Livia, Arsenie Eliza, Ciocan Ștefan, Dumitru Diana, Mănoiu Miruna) ai școlii noastre însoțiți de Cătălina Poștovei.

    Proiectul a avut ca scop conștientizarea pericolelor reprezentate de bullying și cyberbullying pentru tinerii din ziua de astăzi. 

    

7 iunie 2022

Energiile alternative - turbinele eoliene - soluție pentru o dezvoltare durabilă

   detalii aici

    La invitația EUROPE DIRECT BUZĂU, 10 elevi ai Colegiului Economic Buzău au participat marți, 07.06.2022 începând cu orele 09:00, la evenimentul: Energiile alternative – turbinele eoliene – soluție pentru o dezvoltare durabilă.

     Evenimentul s-a desfășurat în incinta Parcului de turbine eoliene din comuna Gemenele, județul Brăila.

    

eoliana

20 mai 2022

Ziua Porților Deschise!    detalii aici

     Peste 300 de elevi și profesori au răspuns astăzi invitației noastre de a vizita Colegiul Economic Buzău.

     Într-o atmosferă veselă și relaxantă, oaspeții au participat la diverse atelierele interactive, au vizitat standurile firmelor de exercițiu, au dialogat cu elevii și profesorii școlii. Toate acestea au avut drept scop familiarizarea cu specificul acestui liceu, cu trăsăturile ce ne dau unicitate și, de ce nu, cu viața de licean.

      Ne-am bucurat să îl avem ca oaspete pe domnul prefect Daniel Țiclea care, alături de membrii cabinetului său, a împărtășit din experiența sa profesională tinerilor din cadrul Colegiul Economic Buzău.

     Pentru noi, evenimentul a fost unul de succes și ne-am bucurat să fim în topul preferințelor pentru toți acești viitori absolvenți de gimnaziu!

    

afis

16-20 mai 2022

Săptămâna europeană a competențelor profesionale

     Elevii de azi, profesioniștii de mâine! - aici

     Colegiul Economic Buzău - O Școală Sustenabilă - aici 

     Meseriile Mileniului trei - aici

     European Skills Week  - aici

     Viața bate teoria - aici    

sapt comp

9 mai 2022

Împreună în Europa!     detalii aici

     Împreună am participat la activitatea organizată în parteneriat cu ISJ Buzău. Simpozion, Premierea participanților la concursuri naționale, Gala proiectelor internaționale, Lansarea broșurii ,,ÎMPREUNĂ ÎN EUROPA”, Colegiul Economic aniversând 30 de proiecte internationale.

   

impreuna

16 aprilie 2022

100 de copaci pentru 100 de ani de ECONOMIC     

detalii aici

          Așa au ales să își petreacă prima zi de vacanță elevi și profesori ai Colegiului Economic Buzău. În cadrul acțiunilor dedicate împlinirii a 100 de ani de la înființarea școlii din centrul orașului, a fost organizată plantarea a 100 de stejari, pe o parcelă din Parcul Crâng. Astfel au fost omagiați 100 de ani de tradiție și performanță și au început să prindă rădăcini 100 de visuri și speranțe ale actualilor elevi și profesori.

      Am beneficiat de ajutorul și asistența domnului Prefect Daniel Țiclea și a domnului director al Direcției Silvice Buzău, ing. Constantin Moiseanu.

Mulțumim tuturor și promitem să continuăm tradițiile!

   

100copaci

26 noiembrie 2021

Conservarea biodiversității - Cercetări și realizări

       Ce înseamnă biodiversitatea? De ce este importantă biodiversitatea? Despre Natura 2000. Care este strategia pe termen lung a Uniunii Europene privind conservarea biodiversității? Ce putem face pentru protejarea biodiversității?

Ce este Patrimoniului genetic? Cât de importantă este conservarea Patrimoniului genetic ? Ce este Conferința privind viitorul Uniunii Europene?

     La aceste întrebări au răspuns joi 25 noiembrie 2021 începând cu orele 12:00 reprezentanții EUROPE DIRECT și invitații lor: Ana Maria PĂLĂDUȘ - vicepreședinte REPER 21, Costel VÎNĂTORU - Director la Banca de Resurse Genetice Vegetale - Buzău. La evenimentul online desfășurat pe platforma Zoom au participat elevi și cadre didactice de la liceele din orașul și municipiul Buzău.

      Reprezentanții EUROPE DIRECT Buzău au vorbit și despre Conferința privind viitorul Uniunii Europene, despre Platforma digitală multilingvă a Conferinței privind viitorul (https://futureu.europa.eu), unde toți europenii sunt invitați să-și prezinte ideile despre direcția pe care dorim să o imprimăm în mai multe domenii pentru a contura viitorul nostru comun. Conferința privind viitorul Europei este un exercițiu democratic fără precedent, deschis și incluziv.

     Pe marginea materialelor și a prezentărilor făcute a urmat o dezbatere prin încurajarea unui dialog activ cu participanții la eveniment

261236988_4874747265889234_1139362826257654284_n

15 noiembrie 2021

Săptămâna Educației Globale 2021

       În cadrul proiectului Erasmus + ” SEED- SUSTAINABILITY AND CITIZENSHIP: THE EDUCATION CHALLENGE FOR THE FUTURE” a avut loc luni, 15 noiembrie 2021 a avut loc vernisajul expoziției de fotografii ” FRUITS OF THE EARTH”. Proiectul se derulează în perioada 01 decembrie 2020- 31 august 2023 în parteneriat cu școli din: Spania, Grecia, Portugalia, Polonia.

        Luni a avut loc vernisajul expoziției de fotografii ” FRUITS OF THE EARTH”.

Expoziția a fost montată pe panouri de către elevii membrii ai clubului Erasmus.              Panourile au fost afișate în școală. ”Fotografii” artiști au fost premiați cu materiale promoționale realizate în cadrul proiectelor Erasmus+.

15 noiembrie 2021

Zilele Erasmus+ la Colegiul Economic Buzău

       Sub titulatura: ”HOP ȘI EU ÎN EUROPA – PRIN PROIECTE EUROPENE” elevi și profesori s-au întâlnit pentru a împărtăși impresii cu privire la ultimele mobilități la care au participat.  

           Prof. Popa Magdalena și prof. Pavel Camelia au povestit despre încheierea cu succes a proiectului: Lets BET for heritage.

          Elevi participanți la mobilități au prezentat proiectele respective:

   Better You(th)/ Austria - Călin Oana Izabela, Ciocan Ștefăniță.

   Lets work for work/ Bulgaria - Arsenie Eliza, Vătășelu Daria

   Prezentarea proiectului GRASP, aflat în al treilea an de derulare a fost prezentat de prof. Olteanu Lucia.

    Au fost lansate și două concursuri de către doamna profesoară Budău Măriuca:

  * “Fruits of the earth”- concurs de fotografie în cadrul proiectului SEED

  * “Șoala noastră la 100 de ani”- concurs de logouri.

      Întâlnirea a fost documentată vizual de prof. Stancu Diana.

245312265_1266875660402154_7419571700154441945_n